Friday, April 6, 2018

From Hegel to Mao and Beyond — the Long March of Sinicizing Marxism

























5th International STCS Conference   
Organized by Department of Asian Studies, University of Ljubljana
Ljubljana, April 20th – 22nd 2018

                                                                                                                       
Oddelek za azijske študije                                                                                                                                           Sinološko društvoYuan

Oddelek za azijske študije vas prisrčno vabi na 5. Mednarodno konferenco STCS (Specifične teme kitajskih študij), ki bo potekala na Univerzi v Ljubljani od 20. do 23. aprila 2018.
(Program konference in več informacij o njej dobite tukaj )
Osrednji cilj mednarodnih konferenc, organiziranih v sklopu platforme STCS, je v pospeševanju in krepitvi izmenjave informacij med posameznimi disciplinami ter v poglabljanju in razvoju raziskav na področju specifičnih tematik, povezanih s Kitajsko. STCS ustvarja in ohranja multidisciplinarne temelje za plodno izmenjavo diskurzov o različnih konceptih, podobah in kategorijah kitajskih kultur. Letošnja (2018) konferenca STCS je posvečena razpravam o sinizaciji marksizma kot paradigmi za raziskovanje marksistične filozofije v sodobni Kitajski. 
Mao Zedongov predlog »sinizacije marksizma« sodi k najzanimivejšim problematikam v zgodovini ideologij Komunistične stranke Kitajske. Četudi se v topoglednih raziskavah ta koncept zelo pogosto omenja, pa vendarle še nikoli ni bil predmet poglobljenih zgodovinskih ali teoretskih analiz. Zato je namen te mednarodne znanstvene konference analizirati forme, vsebine in daljnosežne mednarodne vplive tega diskurza.
V sodobnih študijah se vse bolj izpostavljajo zgodnji Mao Zedongovi prispevki k marksistični teoriji, ki so nastali pred ustanovitvijo LRK. Toliko pomembneje je osvetlili vrsto vprašanj, ki zadevajo integracijo univerzalne teorije marksizma v »konkretno prakso« kitajske družbe in kitajske revolucije. Zato je eden osrednjih ciljev te mednarodne konference med drugim tudi v razjasnitvi vprašanja o tem, ali in na kakšen način lahko ideološke diskurze in marksistične teorije poznih petdesetih let kot idejno ozadje umestimo v študije sodobne kitajske družbe in politike.
VABLJENI!!!
















No comments:

Post a Comment